admin admin .

admin

سن مناسب برای گفتار درمانی در کودکان

آنها می توانند در عرض چند ماه راه رفتن، صحبت کردن و معاشرت با دیگران را یاد بگیرند. بیشتر مهارت هایی که کودک یاد می گیرد همزمان با محدوده سنی مورد انتظار است. مثلا بیشتر نوزادان در 6 تا 10 ماهگی شروع به سینه خیز رفتن می کنند. همین نقاط زمانی خاص، در رابطه با وضعیت گفتاری نیز وجود دارند. کودک باید تا یک سالگی اولین کلمه خود را گفته و باید تا ۲۰ ماهگی حدود ۲۰ کلمه را یاد گرفته باشد. اگر کودک هنوز به این اهداف نرسیده، وحشت زده نشوید. ممکن است کودک شما در مهارت ‌های زبانی خود کند بوده و کار کردن با یک متخصص گفتاردرمانی برای او مفید باشد. گفتار درمانی در رشد مهارت های گفتاری و زبانی به کودک کمک می کند و مشکلات گفتار را مورد ارزیابی و درمان قرار می دهد. در ادامه به سن مناسب کودکان برای گفتاردرمانی می پردازیم. برای رفع مشکل کودک خود می توانید به مرکز گفتار درمانی در رسالت مراجعه نمایید.
گفتاردرمانی چیست؟
گفتاردرمانی یا پاتولوژی گفتار و زبان یکی از شاخه های توانبخشی است که به آسیب شناسی اختلالات مربوط به گفتار و زبان می پردازد. این مشکلات شامل مسائل مربوط به بیان، روان بودن کلام، تشدید یا پیچش صدا و محدود بودن واژگان می باشد. در واقع، گفتار و زبان بخش بسیار مهمی از ارتباط برقرار کردن با دیگران هستند. هدف از گفتار درمانی و هر توانبخشی دیگر، استفاده از بالاترین توانایی ممکن از فرد در جهت بهبود شرایط زندگی شخصی و اجتماعی فرد می باشد. گفتاردرمانی برای افرادی که دچار اختلالات بلع، دشواری گفتار و اختلالات ادراک هستند، مفید است. تکنیک های گفتاردرمانی باید مطابق پیشرفت هر بیمار تنظیم شود.

فواید گفتاردرمانی برای کودکان
گفتاردرمانی برای کودکان فواید زیادی دارد. گفتار درمانی فقط در مورد گفتار نیست بلکه شامل زبان نیز می شود. این نوع توانبخشی به بهبود ارتباطات کودکان کمک کرده تا بتوانند افکار و احساسات خود را بیان کنند. همچنین آن ها را قادر به صحبت کردن نموده و برای مدرسه آماده می کند. گفتاردرمانی کودکان، کیفیت صدای آن ها را بهبود می بخشد و عزت نفس و استقلال را در آن ها افزایش می دهد. این نوع توانبخشی به بهبود مهارت های اجتماعی نیز کمک می کند. این مهارت ها را می توان با استفاده از ایفای نقش، برنامه های درمانی خاص، مدل سازی ویدئویی، داستان های اجتماعی و … تقویت نمود. تاخیر در گفتار مشکلاتی در گوش دادن، خواندن و نوشتن ایجاد می کند. مهارت های خواندن و سواد می توانند به طور قابل توجهی در برقراری ارتباط کمک کنند. با گفتار درمانی می توان خواندن را نیز آموخت. گفتاردرمانی به کودکان کمک می کند تا مهارت های ارتباطی خود با سایر افراد را بهبود بخشند.


گفتاردرمانی از چه سنی باید شروع شود؟

بهترین سن برای گفتاردرمانی سنی است که کودک در آن شروع به عقب افتادن می کند یا زمانی که متوجه می شوید کودک به نقاط عطف خود نمی رسد. هیچ وقت برای شروع درمان خیلی زود یا دیر نیست. کودکانی که اصلا صحبت نمی کنند معمولا در حدود 18 ماهگی برای ارزیابی گفتار و زبان به متخصص مراجعه می نمایند. کودکانی که با ناتوانی متولد می شوند اغلب درمان را از نوزادی شروع می کنند.
سن مناسب برای گفتار درمانی در کودکان
توجه به روند رشد گفتاری کودک، تشخیص نیاز آن به گفتار درمانگر و تعیین سن مناسب کودک برای گفتار درمانی برای والدین کمی دشوار می باشد. بعضی از والدین نسبت به گفتاردرمانی مطمئن نیستند، اما باید بدانید که گفتار درمانی یک منبع فوق العاده است. مراجعه به گفتاردرمانگر به این معنا نیست که مشکلی اساسی وجود دارد. این فقط یک راه موثر برای کودک شما است که بتواند از توانایی های خود برای برقراری ارتباط و بیان کلمات استفاده کند. گفتار و زبان به طور ذاتی با دیگر انواع راه‌ های برقراری ارتباط اجتماعی مرتبط هستند. گفتار درمانگر در حقیقت به تمام جنبه های ارتباطی از جمله ارتباطات غیر کلامی نیز کمک می ‌کند و این مسئله صرفا منحصر به مشکلات گفتاری و کلامی نخواهد بود. عموما کودکان در 12 ماهگی شروع به صحبت می کنند و گاهی نیز در حدود ۱۸ ماهگی حرف زدن را شروع خواهند کرد. این مسئله جای نگرانی ندارد. قبل از یک سالگی کودک می ‌تواند صحبت دیگران را درک کند و در ۱۸ ماهگی کودک می ‌تواند از کلمات به صورت جمله بندی استفاده نماید. اگر کودک شما از 12 الی 18 ماهگی شروع به صحبت نکرد حتما به گفتاردرمانگر مراجعه نموده و علت را بررسی کنید تا مشکلات دیگری به وجود نیاید.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ساعت: ۰۲:۳۵:۰۹ توسط:admin موضوع: نظرات (0)