admin admin .

admin

گرفتن حضانت فرزند پسر از پدر

اگر والدین در زمینه حضانت فرزند اختلاف داشته باشند، دادگاه با در نظر گرفتن مصلحت فرزند، تصمیم‌گیری می‌کند.

قانون جدید حضانت فرزند پسر
قانون در ابتدا، حضانت بچه پسر را تا دو سالگی به مادر سپرده بود. اما با توجه به نیازهای جسمی و روانی کودک که توسط مادر تامین می‌شود، این قانون اصلاح شد. بر اساس قانون جدید حضانت فرزند پسر را هم مانند فرزند دختر تا 7 سالگی به مادر می‌سپارند.

سن حضانت فرزند پسر
با توجه به ماده 1169 قانون مدنی، سن حضانت فرزند پسر در سه بازه زمانی تعریف می‌شود.

- از زمان تولد تا 7 سالگی
کودکانی که در این سنین قرار دارند، دوره حساسی از زندگی خود را می‌گذرانند. شخصیت روانی آنها در این دوره شکل می‌گیرد. با توجه به حساسیت‌های این دوره و نیازهای جسمی و روانی کودک به مادر، حضانت فرزند پسر مانند فرزند دختر تا سن 7 سالگی به مادر سپرده شده است.

بنا بر ماده 1169 اصلاحی قانون مدنی، اگر پدر و مادر جدا از هم زندگی کنند، حق حضانت فرزندان تا سن 7 سالگی با مادر و بعد از آن تا سن بلوغ با پدر خواهد بود. البته برخی مواقع ممکن است این حق به دلایلی از مادر سلب شود. در این دوره که حضانت فرزند با مادر است، پدر بایستی نفقه فرزندش را پرداخت کند.

حضانت فرزند پسر از تولد تا 7 سالگی

- از 7 سال تا 15 سالگی
پس از اینکه فرزند پسر به سن 7 سال تمام می‌رسد، حضانت وی بر عهده پدر خواهد بود. یعنی حضانت فرزند پسر از 7 تا 15 سالگی به پدرش سپرده می‌شود. اما اگر بر سر حضانت فرزند اختلافی بین پدر و مادر ایجاد شود، قانون بنا به مصلحت فرزند تصمیم‌گیری می‌کند. در این مدت، مادر حق ملاقات با فرزند خود را دارد. یکی از سوالاتی که در ذهن بسیاری از مادران وجود دارد این است که چگونه حضانت فرزند را از پدر بگیریم؟

حضانت فرزند پسر از 7 تا 15 سالگی

- بعد از 15 سالگی (سن بلوغ)
با توجه به آنچه گفتیم حضانت فرزند پسر در قانون این گونه تعیین شده است که تا سن 7 سالگی با مادر و از 7-15 سالگی با پدر خواهد بود. البته در مواردی که مادر یا پدر صلاحیت نگهداری از فرزند خود را نداشته باشند، این حق از آنها سلب می‌شود.

بر اساس قانون، فرزندان پسر بعد از رسیدن به سن 15 سالگی (بلوغ) از سن حضانت خارج می‌شوند. یعنی به سنی می‌رسند که می‌توانند تصمیم بگیرند با پدر یا مادر خود زندگی کنند. بنابراین، فرزندان پسر بعد از 15 سالگی در انتخاب زندگی با هر یک از والدین خود مختار هستند. فرقی نمی‌کند که فرزند پسر نزد مادر زندگی کند یا پدر، در هر صورت نفقه او همچنان بر عهده پدر است.

مدارک لازم برای گرفتن حضانت پسر از پدر
برای گرفتن حضانت به مدارکی مانند شناسنامه و کارت ملی (مدارک هویتی)، سند طلاق (طلاق نامه)، مصدق سند ازدواج و استعلام از اداره ثبت احوال نیاز است. شهادت شهود و تحقیقات محلی هم موردنیاز می‌باشد. در مواقعی که طلاق به صورت توافقی انجام می‌شود، باید توافقات زوجین نیز وجود داشته باشند. دادگاه بعد از تحقیق و بررسی اسناد و مدارک، رای خود را صادر می‌کند. اولویت در تصمیم گیری دادگاه، مصلحت کودک است.

شرایط لازم برای گرفتن حضانت فرزند پسر توسط مادر
چگونه حضانت فرزند پسر را از پدر بگیریم؟ باید بدانید که بر اساس ماده 1173 قانون مدنی، اگر سلامت کودک در معرض خطر قرار داشته باشد، دادگاه می‌تواند درباره حضانت فرزند تصمیم بگیرد. یعنی اگر پدر، مشکل اخلاقی داشته باشد یا در اثر عدم مراقبت او، کودک آسیب ببیند، نزدیکان طفل یا قیم او می‌توانند درخواست تغییر حضانت کودک را ارائه دهند. حتی رئیس حوزه قضائی هم می‌تواند در چنین شرایطی، تقاضای تغییر حضانت کودک را نماید.

https://silverbookco.com/


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ساعت: ۰۴:۰۵:۰۰ توسط:admin موضوع: نظرات (0)